Een honden gedragstherapeut helpt bij de opvoeding van je hond

honden gedragstherapeut

Iedereen die een hond heeft of heeft gehad herkent zich er goed in wanneer er wordt gezegd dat die niet altijd even goed luistert. Wanneer je jezelf hier in herkent, dan is het wellicht een goed idee om eens een keertje te gaan kijken naar de mogelijkheden met het opvoeden van je hond. Wanneer dit het geval is, dan kan het een goed idee zijn om eens een keertje contact op te nemen met een honden gedragstherapeut die precies weet wat de hond doet en waarom. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een katten gedragstherapeut en op deze manier kan er bepaald gedrag gestimuleerd of afgeleerd worden.

jacomijn_hendrickx

Iedere hond is anders in gedrag

Wanneer je een hond hebt gekocht en je eerder al een keer een hond hebt gehad, dan weet je dat honden altijd anders zijn dan andere honden. Dit is eigenlijk hetzelfde bij mensen, wanneer je hier iets aan wilt doen, dan kun je gaan voor bijvoorbeeld een honden gedragstherapeut. Dit is uiteraard alleen nodig wanneer de hond gedrag laat zien wat niet goed is voor de hond en voor jezelf. Dit zie je ook veel bij katten en daarom worden er ook steeds meer katten gedragstherapeut ingeschakeld voor katten die moeilijk gedrag vertonen.

Kun je er zelf iets aan doen?

Als je merkt dat je hond of kat verkeerd gedrag vertoond, maar je weet niet goed waardoor. Dan kan het zo zijn dat dit komt door verkeerde opvoeding. Het is daarom goed om je altijd goed in te lezen voordat je aan een huisdier zoals deze begin. Wanneer het niet mogelijk is om dit zelf op te lossen, dan kan bijvoorbeeld een honden gedragstherapeut of een katten gedragstherapeut je hier goed bij helpen. Op deze manier weet je zeker dat er alles aan gedaan wordt om je huisdier de juiste gedragsregels te leren.