set-van-2-gelijksluitende-cilindersloten-abus-e60

Goedkope cilindersloten hebben geen keurmerk of certificering. Deze goedkope cilindersloten worden ook wel bouwcilinders genoemd en worden meestal gebruikt als tijdelijke oplossing. Een voorbeeld van goedkope cilindersloten zijn die van Abus E50.

Cilindersloten met SKG-keurmerk
Wilt u een goedgekeurd cilinderslot kopen dan kiest u voor een cilinderslot met SKG-keurmerk. Er is een verschil tussen SKG2 en SKG3 cilindersloten.

SKG2 cilindersloten

SKG2 cilinders hebben twee sterren en zijn bestand tegen inbraak van meer dan drie minuten. Deze cilindersloten zijn bestand tegen boren. SKG2 cilinders bieden een gedegen bescherming voor uw deur en in combinatie met kerntrekbeslag voldoen deze aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Hierdoor zijn de cilindersloten ook geschikt voor buitendeuren.

SKG3 cilindersloten
SKG3 cilinders hebben drie sterren en zijn bestand tegen inbraak van minstens 5 minuten. Naast dat deze cilinders bestand zijn tegen boren, zijn ze voorzien van de meest geavanceerde inbraak technieken zoals kerntrekken. In combinatie met veiligheidsbeslag voldoen deze aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

SKG2 en SKG3 cilindersloten kunnen vaak met elkaar gecombineerd worden wat prettig is als u bijvoorbeeld een cilinderslot voor een buitendeur én binnendeur nodig heeft. Echter, soms is het prijsverschil nihil.