Haal alles uit jouw vloer

houten vloeren Arnhem

houten vloeren Arnhem

Een nieuwe vloerbedekking aanschaffen kan erg spannend zijn. Je wilt natuurlijk dat het er goed uit komt te zien. De juiste vloerbedekking kiezen is hier natuurlijk wel erg van belang. Maar hoe weet je nou welke de juiste is? En hoe weet je welke het beste bij jouw lifestyle past? Gelukkig zijn er antwoorden op al deze vragen. Je hebt veel keuzes om uit te kiezen. Vandaag de dag is laminaat een zeer populaire keuze. Als de mooie houten afwerking jou iets lijkt, moet je misschien gaan kijken naar een laminaat specialist Arnhem.

Wat is laminaat?

Bij het uitkiezen van de juiste vloerbedekking kan het wel fijn zijn om te weten wat het nou precies is. Laminaat is een soort vloerbedekking. Laminaat bestaat uit kunststof en hout. Laminaat is gemaakt van meerdere lagen. De kunststof zit aan de onderste en bovenste laag en de binnenkant is meestal gemaakt van papier of houtvezels. De bovenste kunststof laag is meestal gemaakt van melamine kunststof en aluminium oxide. De onderste kunststof laag is meestal gemaakt van melamine kunststof. De lagen daartussenin geven laminaat hun unieke uiterlijk. Deze laag is meestal gemaakt van bedrukt papier. Daartussenin zit de dikste laag. Deze laag is gemaakt van houtvezels.

Verschillende soorten laminaat voor jouw vloer

Bij het uitzoeken van de juiste laminaatvloer zijn er veel keuzes. Niet alleen qua kleur, patroon of maat, maar ook de soort laminaat. Er zijn een veel verschillende soorten laminaat. Zo heb je de keuze tussen laminaat met of zonder v-groef. Maar wat is dit eigenlijk? V-groef betekent eigenlijk gewoon dat de laminaat uit meerdere planken bestaat. Meestal bestaat dit soort laminaat uit 2 voegen. Maar laminaat met 4 voegen is ook beschikbaar. Een laminaat vloerbedekking met v-groef doet denken aan een echte houten vloer. Een laminaat vloerbedekking zonder v-groef bestaat uit een geheel. Dit zorgt voor een modern en strak interieur.

Wat is beter? PVC of laminaat

Natuurlijk is laminaat niet de enige soort vloerbedekking. Je hebt bij het uitzoeken van de juiste vloerbedekking voor jou veel keuzes om uit te kiezen. Een andere populaire keuze is PVC. Met al deze verschillende keuzes kan wat moeilijk worden om te overzien. Beide opties zijn geliefd voor hun eigen unieke eigenschappen. Dus welke is nou beter? Het antwoord op deze vraag is niet zo makkelijk als je misschien denkt. De ene is namelijk niet beter dan de ander. Wel kan je de 2 vergelijken op specifieke gebieden om te zien welke het beste bij jou past. Let bij het uitkiezen dus op: De prijs, hoeveel geluid het maakt, hoe makkelijk of moeilijk is om te leggen, de onderhoud, de duurzaamheid of iets anders dat voor jou belangrijk is.