Tattoo salon. The tattoo master is tattooing a man on his shoulder. Tattoo machine, safety and hygiene at work. Close-up, tinted, tattooist.

Om goed te kunnen leren tatoeëren moet je eerst gaan oefenen en een opleiding volgen. Tattoos zetten kan namelijk iedereen maar niet iedereen kan echte ‘’kunst’’ op iemands lichaam zetten. Je kan om te kunnen tatoeëren een cursus of een opleiding volgen. Daarna kan je solliciteren bij een tattooshop of je diensten verhuren op bijvoorbeeld internet. Het is erg aan te raden om eerst naar een tattooshop te gaan, om zo een tattoo artiest raad te plegen over een cursus of opleiding. Ook moet je goed kunnen tekenen, je hand stil houden en kunnen luisteren. Vooral dat laatste is erg belangrijk omdat het vaak gebeurt dat er niet naar de eisen van de klant geluisterd wordt. Waardoor een tattoo niet lelijk hoeft te zijn maar, dat de tattoo niet de gewilde is.

Iedereen heeft zijn eigen stijl

tatoeëren is net als tekenen want, iedereen heeft zijn/haar eigen stijl. Sommige tattoo artiesten hebben juist meer een zwart/wit stijl en andere artiesten hebben bijvoorbeeld meer een kleuren stijl. Ook verschilt tattoo werk van mensen in diepte en realisme. Iedereen is in iets anders beter dan de ander, iedereen kan schilderen maar niet iedereen is zo goed als rembrandt. Dit laat zien dat leren tatoeëren ook goed voor je ontwikkeling is en voor je talent. Ook maak je mensen natuurlijk erg blij met jou tattoo vaardigheden.

Wat leer je bij een opleiding precies

Als je begint krijg je vaak eerst de theorie om te leren en basisvaardigheden. Dit houd vaak in dat je eerst een boek krijgt met tatoeëer technieken. Daarna krijg je meestal kunsthuid om op te oefenen. Het is namelijk erg belangrijk om tijdens het tatoeëren niet te hard te drukken, omdat je dan voorbij de huid gaat en meer, aan het snijden bent dan tatoeëren. 

Hygiëne

hygiëne is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen om op te letten. Bij het tatoeëren kan slechte hygiëne namelijk zorgen voor infecties. tatoeages moeten namelijk eerst voor een bepaalde periode helen, voordat ze open en bloot aan de wereld getoond mogen worden. Je kan een tattoo eigenlijk zien als een schaafwond als hij zojuist is gezet. Wat ook belangrijk is is een second skin, wat een klein laagje plasticfolie inhoudt. Deze folie is erg dun en beschermt de huid tegen vuiltjes van buiten. Pas als de tattoo helemaal geheeld is mag de second skin verwijdert worden.

Tekenen

Om een goede tattoo te kunnen zetten moet je eerste een goed design kunnen maken. Hiervoor moet je dus wel redelijk kunnen tekenen. Dit heeft namelijk ook te maken met de smaak van de klant wat betekent dat je dus ook erg goed moet opletten en luisteren naar de klant.